Vision Australia Office

Sunshine I Victoria

Client : Vision Australia

Status : Completed 2018

Vision Australia engaged N2SH to design and document a new headquarters and retail / clinical hub in Sunshine, in response to the growing demand and changing demography in the Northwestern Suburbs of Melbourne.

The Northwest Office / Hub incorporates clinical consulting facilities (including a dedicated orthoptist room), training and meeting spaces, a comprehensive retail centre, as well as offices and an open plan hot-desk working environment to provide for the picture of on-site and outreach staff members to be based from this new facility.

 

The entire design wraps around a glazed, open courtyard that offers ambient light throughout, as well as providing a discreet break-out space that can be used year-round due to the large adjustable louvred roof above. Strategic landscape and planting, as well as carefully considered light management help the courtyard to emit a sense of tranquility throughout the facility.

 

State of the art support areas and amenities, as well as other considerations throughout, make this facility a benchmark in passive accessible design, especially for blind and low-vision clients, guests and personnel.

 

© 2019 N2SH Pty Ltd